Filme Online HD si Seriale Subtitrate

Temple Grandin

8,4 107 min BiografieDrama

8,4
IMDB: 8,4/10 18.959 voturi

, ,

USA

286

Report error

Filmul prezintă viaţa lui Temple Grandin printr-o serie de imagini din trecut. Pe când era copil, Grandin era închisă în sine şi avea crize de isterie, motiv pentru care a fost diagnosticată cu autism de specialişti. Consensul medical de la acea vreme spunea că autismul este o formă de schizofrenie care se produce ca urmare a insuficienţei afecţiuni materne primită. În ciuda recomandărilor de-a fi internată într-o instituţie de specialitate, mama lui Grandin angajează terapeuţi şi lucrează pentru a o ajuta pe fiica ei să se adapteze la interacţiunea socială.

Ca adolescentă, Temple se duce la ferma unchiului şi mătuşii sale pentru a locui şi munci acolo. Ea observă că vacile sunt plasate într-un spaţiu îngust pentru a fi calmate atunci când devin agresive şi în momentul în care ea însăşi are parte de un atac de panică, ea se foloseşte de acel spaţiu pentru a se calma singură. Inspirată de profesoara ei, Dr. Carlock, să o ia pe calea ştiinţei, ea este acceptată la facultate şi dezvoltă un prototip menit să o calmeze atunci când are atacuri de panică.

Problema este că mai marii facultăţii interpretează aparatul respectiv ca pe unul sexual şi o obligă să renunţe la el. Drept răspuns, ea dezvoltă un protocol ştiinţific pentru a testa reacţiile subiecţilor faţă de maşinărie şi demonstrează că acesta este un dispozitiv pur terapeutic. Temple are de înfruntat sexismul atunci când încearcă să se integreze în lumea fermierilor, însă ea dezvoltă un nou dispozitiv pentru animale şi se luptă cu toţi cei care se simt ameninţaţi de ea şi îi pun beţe în roate.

No links available
No downloads available

Filme similare