Filme Online HD si Seriale Subtitrate

Spotlight

8,4 128 min BiografieDramaIstoric

8,4
IMDB: 8,4/10 15.987 voturi

, ,

USA

301

Report error

În anul 2001, publicaţia The Boston Globe angajează un nou editor în persoana lui Marty Baron (Liev Schreiber). Întâlnindu-se cu Walter “Robby” Robinson (Michael Keaton), Baron descoperă că Robinson conduce echipa „Spotlight”, un grup restrâns de jurnalişti ale căror articole sunt de investigaţii, iar până la publicarea lor poate să treacă şi un an de zile. În momentul în care Baron citeşte un mic articol în ziar despre un preot pe nume John Geoghan ce a fost acuzat de pedofilie, el îndeamnă echipa Spotlight să urmărească povestea.

Pe lângă acuzaţiile ce i se aduc lui Geoghan, un avocat susţine că şi Cardinalul Law, Arhiepiscopul de Boston, a ştiut despre apucăturile preotului, însă acesta nu a făcut absolut nimic pentru a-l opri. Crezând iniţial că urmăresc povestea unui preot cu apucături deviante care s-a mutat din oraş în oraş de mai multe ori, Echipa Spotlight începe să descopere un tipar de abuzuri sexuale asupra copiilor din partea preoţilor Romano-Catolici din Massachusetts şi o muşamalizare din partea Arhiepiscopiei Bostonului.

Prin intermediul unui bărbat care conduce o organizaţie de apărare a victimelor diverselor abuzuri, ei îşi extind ancheta către un număr de 13 preoţi. Ei află faptul că există un fost preot care a încercat să reabiliteze preoţii pedofili şi acesta le povesteşte că doar în Boston sunt undeva la 90 de astfel de preoţi abuzivi şi, după ce alcătuiesc o listă cu nume de preoţi ei încep să-şi îndrepte ancheta către descoperirea victimelor care să le confirme (sau nu) suspiciunile. Ancheta lor este îngreunată şi mai tare de atacurile de la 11 septembrie, obligându-i să se îndepărteze o vreme de poveste.

No links available
No downloads available

Filme similare